Fietsen met een mobiliteitsbeperking

Fietsen met een mobiliteitsbeperking

Ons uitgangspunt is dat iedereen die wil fietsen, (weer) kán fietsen en we doen ons uiterste best om dat ook voor jou mogelijk te maken. Soms is een eenvoudige aanpassing voldoende, soms moeten we wat creatiever zijn. Dat vinden we een uitdaging en daar zijn we goed in.

We nemen ruim de tijd om jouw situatie, jouw wensen en de mogelijke oplossingen met je door te spreken.  Wij werken samen met innovatieve leveranciers en hebben een creatieve probleemoplossende instelling. Bijna elke fiets kan worden aangepast aan jouw situatie. Veiligheid staat bij ons bovenaan! We zijn pas tevreden als jij dat óók bent!

We nodigen je daarom van harte uit in onze winkel om door te spreken wat we voor je kunnen doen.

Welke aanpassingen zijn mogelijk?

Voet en been

Soms lukt het niet om een volledige omwenteling met de trap-as te doen, dan kan een crankverkorter of een pendel een uitkomst zijn. Ook voor mensen met bewegingsbeperking aan hun been of voeten hebben we speciale pedalen die we op elke trike kunnen monteren.

Hand en arm

Mensen met een functiebeperking aan een kant kunnen vaak met een aanpassing aan de functionele kant van hun lichaam wel weer op de fiets. Het is dan mogelijk om de besturing aan een zijde te bevestigen. Zo kun je met een hand toch schakelen, remmen of de elektrische ondersteuning aansturen.

Eletrische ondersteuning

Elektrische ondersteuning kan een uitkomst zijn voor die groep fietsers die net dat extra steuntje nodig hebben. Wat betreft elektrische ondersteuning zijn er veel mogelijkheden zoals rotatiesensors, krachtsensors, middenmotor, etc. Ook als het ene been sterker is dan het ander kunnen we met de configuratie van de ondersteuning net die instelling aanpassen zodat je weer net als iedereen kunt fietsen.

Zitting

Verhoogde zitting, hoofdsteun, schaalzitting, spanzitting, verlengde zitting… Het kan allemaal. Het uitzoeken van de juiste zitting en hoogte vraagt soms wat tijd en dan moet er wel wat uitgeprobeerd en proefgereden worden. We kunnen je hierin uitstekend adviseren.

Enkelhandige bediening

Voor klanten die éénhandig zijn, hebben we accessoires (zoals tassen en fietssloten) die enkelhandig te bedienen zijn.

Overig

Er zijn oneindig veel mogelijkheden om de trike aan te passen. Veel aanpassingen komen rechtstreeks bij de fabrikant (zoals stokhouders, beensteunen, polssteunen, en instapsteunen). We leggen graag de puzzel met je samen en onderzoeken graag wat jouw wensen zijn en welke opties we in huis hebben.Maak online een afspraak