Hase Pino tandem

De veelzijdige Hase Pino tandem

Alweer bijna drie decennia geleden (1994) zag deze zeer bijzondere fiets het eerste levenslicht en werd om de paar jaar telkens weer een stukje verder geperfectioneerd tot een uiterst veelzijdige tandem. De Hase Pino tandem is geschikt voor twee volwassenen of een volwassene en een kind (vanaf 1 meter lengte) en daarnaast ook geschikt om samen te fietsen met iemand met een beperkte mobiliteit.

De Hase Pino tandem kun je voor verschillende doeleinden gebruiken: fietsen door de stad of de natuur, maar de fiets is ook zeer geschikt voor een langere fietstocht. Deze fiets maakt het makkelijk en leuk om kilometers te maken!

Er bestaat ook een elektrische variant en dit maakt het fietsen tegen een heuvel, berg of brug op net wat makkelijker!

Wat maakt de Hase Pino bijzonder?

Degene die achterop de Hase Pino tandem zit, is de bestuurder. De bestuurder is degene die de controle heeft over het sturen en remmen.

Het bijzondere aan deze tandem is dat degene die voorop zit, de bijrijder, niet zoals bij een normale tandem zittend fietst, maar de bijrijder fietst in een zeer comfortabele lighouding. De bijrijder kan meetrappen tijdens het fietsen, maar dit hoeft niet. Dit alles maakt dat de Hase Pino ook zeer geschikt is voor mensen met een beperkte mobiliteit; Zij kunnen comfortabel voorop zitten. Zo is samen fietsen weer mogelijk!

Wat ook nog een mooi voordeel is aan deze Hase Pino ten opzichte van een normale tandem, is dat de beide berijders vrij uitzicht hebben. Dit komt doordat de bijrijder in een lighouding fietst en lager zit, waardoor de bestuurder goed over de bijrijder heen kan kijken. Hierdoor hebben beide fietsers vrij uitzicht, wat natuurlijk heel fijn en leuk is! Daarnaast zit je dichtbij elkaar, waardoor je jouw partner of kind goed kunt verstaan tijdens het praten!

Comfortabel en stabiel

Het stuur, de stoelen, de wielbasis en andere onderdelen kunnen worden afgesteld op de specifieke behoeften van de berijders. De Hase Pino tandem is dan ook zeer comfortabel.

De Hase Pino tandem heeft een stijf en stevig frame van hoogwaardig materiaal, steekassen en een versterkt stuurysteem. Hierdoor is deze tandem zeer stabiel, ook bij hogere snelheden en oneffen terreinen.  

Voordelen van de Hase Pino Tandem

 • Sociaal fietsen: De Hase Pino Tandem biedt de mogelijkheid om samen te genieten van het fietsen. Het is een geweldige keuze voor partners en vrienden die willen communiceren tijdens het rijden en ook voor ouders die met hun kinderen willen fietsen. 
 • Veelzijdigheid: De Hase Pino Tandem is geschikt voor verschillende doeleinden. Of je nu op zoek bent naar een ontspannen rit door de stad, een sportieve tocht door de natuur of zelfs een langeafstandsavontuur, deze ligfiets is veelzijdig genoeg om aan al je behoeften te voldoen.
 • Comfort en stabiliteit: Dankzij het ligfietsontwerp biedt de Hase Pino Tandem een uitzonderlijk comfortabele rijervaring. De ergonomische zitpositie vermindert de druk op gevoelige gebieden, terwijl de stabiele constructie zorgt voor een veilige en soepele rit, zelfs op oneffen terrein.
 • Toegankelijkheid: De Hase Pino Tandem maakt fietsen toegankelijker voor mensen met beperkte mobiliteit. Als een persoon met beperkte mobiliteit de bijrijder is, kan hij/zij genieten van de fietstocht met de ondersteuning en begeleiding van de bestuurder. Dit opent deuren naar avontuur en vrijheid die voorheen misschien niet mogelijk waren.

Kenmerken van de Hase Pino Tandem

 • Frame en constructie: De Hase Pino Tandem heeft een stevig en duurzaam frame dat is ontworpen om de belasting van twee berijders aan te kunnen. Het frame is gemaakt van hoogwaardige materialen en biedt stabiliteit en sterkte zonder extra gewicht toe te voegen.
 • Aandrijfsysteem: De Hase Pino Tandem wordt aangedreven door een soepel en efficiënt aandrijfsysteem. Het schakelsysteem zorgt voor naadloze overgangen tussen verschillende versnellingen, terwijl de remmen betrouwbare en responsieve stopkracht bieden.
 • Aanpassingsmogelijkheden: De Hase Pino Tandem is ontworpen met aanpasbaarheid in gedachten. Het stuur, de stoelen en andere componenten kunnen worden afgesteld op de specifieke behoeften en voorkeuren van de berijders. Dit zorgt voor een ergonomische en comfortabele rijervaring voor beiderijders.

Verschillende modellen

Het is mogelijk om de Hase Pino helemaal zelf samen te stellen, zoals een specifieke motor, verlichting, wielen etcetera. Dit heet de Pino Custom. 

Daarnaast zijn er verschillende topsellers waar de meeste gekozen opties van klanten al standaard opzitten:

 • Pino Allround 27 versnellingen, kleur metallic blauw. 
 • Pino Steps elektrisch met Shimano middenmotor, kleur pearl white 
 • Pino Tour Rohloffnaaf, hoger niveau dynamo en verlichting, lowrider (beugel voor vier(!) extra tassen), kleur blauw
 • Pino Cargo elektrisch met extra sterkte Shimano middenmoter (EP8), kleur metallic oranje

Ook op de topsellers zijn nog veel aanpassingen en accessoires mogelijk, zodat de fiets helemaal naar je zin is!

De Pino Allround, de Pino Steps en de Pino Tour hebben we op voorraad in de winkel.

Daarnaast hebben we twee demo Hase Pino's in de winkel staan. Wanneer je de fiets wilt proberen, bel ons dan voor een afspraak!

Proberen en advies

Als je op zoek bent naar een fiets die nieuwe avonturen mogelijk maakt en plezier en vrijheid biedt, dan is de Hase Pino Tandem zeker het overwegen waard. Kom vooral bij ons proberen! 

Het is ook mogelijk om de Hase Pino tandem te huren voor een dag of voor een langere periode.

We staan je graag te woord met vakkundig advies!


Veelgestelde vragen

Wat voor fiets is de Hase Pino tandem?

De Pino is een bijzondere tandem. Bij deze tandem is een gewone fiets gecombineerd met een ligfiets. Degene achter stuurt en degene voorop zit zeer comfortabel op een stoel met rugleuning.

Als je voorop zit op de Pino tandem, moet je dan meetrappen?

Wanneer je voorop zit, kun je zeker meetrappen, maar dit hoeft niet. Dit laatste maakt de Pino dan ook geschikt voor mensen die fysiek niet meer in staat zijn om te fietsen, maar wel nog gezellig samen met bijvoorbeeld de partner of ouder op stap willen.

Kun je op de Hase Pino tandem fietsen wanneer je beperkt mobiel bent?

De Pino is zeer geschikt om samen te fietsen met iemand met een beperkte mobiliteit. De Pino heeft een zeer stabiele wegligging dus dat voelt prettig. Daarnaast is het mogelijk om voorop op de Pino plaats te nemen terwijl de Hase Pino nog op de standaard staat. Pas wanneer degene voorop goed zit, gaat de fiets van de standaard. Wanneer je voorop zit, kun je meetrappen, maar dit hoeft zeker niet.

Wie stuurt en remt er op de Hase Pino tandem?

Degene die achterop de tandem zit, stuurt en remt.

Heb je vrij uitzicht op de Pino tandem?

Ja, heel fijn aan de Pino tandem is dat je niet zoals bij een normale tandem tegen een rug aankijkt, maar dat beide rijders vrij uitzicht hebben.

Kun je makkelijk met elkaar communiceren op de Pino tandem?

Ja het fijne aan deze Pino tandem is dat beide rijders dicht bij elkaar zitten, veel dichterbij elkaar dan op een normale tandem. Dit maakt dat je makkelijk met elkaar kunt praten tijdens het fietsen.

Heeft de Hase Pino tandem een stabiele wegligging?

Ja het mooie aan de Pino is dat deze tandem een zeer stabiele wegligging heeft.

Is de Pino tandem geschikt voor lange tochten?

De Pino tandem is zeer geschikt voor lange tochten! De Pino heeft een zeer stabiele wegligging en de zithouding is goed instelbaar.

Kun je de Pino tandem makkelijk stallen en/ of meenemen?

De huidige versie van de Pino tandem is inschuif- en inklapbaar tot stadfietsformaat en kan zo mee op de fietsdrager.


Maak online een afspraak