Fietsen met extra lage instap

Fietsen met een extra lage instap

Senioren die wat minder kracht en evenwicht hebben, kunnen bij het fietsen merken dat het op- en afstappen van de fiets wat moeilijker wordt. Met name het onverwacht stoppen van de fiets kan lastig zijn, omdat je met jouw voeten niet direct en stevig bij de grond kunt. Hierbij ontstaan de meeste ongevallen.

Voor deze categorie fietsers is er een goede oplossing namelijk de fiets waar je makkelijk op kunt stappen en waarbij je zittend op het zadel met beide voeten bij de grond kunt! De reden waarom je op deze fiets zittend met de voeten bij de grond kunt, is omdat de trapas naar voren is geplaatst. De pedalen zitten dan niet recht onder het zadel zoals bij een normale lage instapfiets, maar deze zitten meer naar voren. Hierdoor kun je dus altijd met beide voeten bij de grond, zonder dat je van het zadel hoeft af te stappen. Dit geeft veel senioren een veilig gevoel! 

We verkopen twee fietsen van deze bijzondere fietsen: de Lintech Suelo en de Balance van Van Raam. Deze fietsen zijn ook elektrisch te verkrijgen.

Kom langs voor een gesprek. We leggen alles uit en helpen je met kiezen en samenstellen van jouw perfecte fiets!

 Maak online een afspraak