Driewielfietsen

Zorgvuldig geselecteerde driewielfietsen 

Een goede driewielfiets/ trike is stabiel, licht van gewicht en heeft een goede wegligging en richtingsstabiliteit. Er is veel verschil tussen de diverse modellen en daarom vind je bij ons een groot assortiment, zorgvuldig geselecteerde driewielers / trikes. Bij de driewielfietsen is zeer veel mogelijk, als het maar bijdraagt aan een goed fietsgevoel en het er ook nog leuk en sportief uitziet! We luisteren eerst aandachtig naar je verhaal, zodat we een goed beeld krijgen van wat je nodig hebt. 

Hoge en lage driewielfietsen

We verkopen driewielfietsen met een hoge en lage zitpositie. Onze ervaring is dat veel klanten in eerste instantie de hoge driewielfiets willen uitproberen, omdat deze lijkt op een normale tweewielfiets. Toch zijn de meeste klanten, na het proberen van de diverse modellen die wij hebben staan, enthousiaster over de lage driewielfietsen. De reden hiervoor is dat de lage driewielfietsen vaak stabieler zijn. Zeker wanneer je reactievermogen en evenwichtsgevoel wat minder zijn, is het nog belangrijker dat je fietst op een stabiele fiets. We hebben verschillende modellen staan. Kom vooral langs om de verschillen tussen de driewielfietsen te ervaren en te ontdekken wat voor jou het prettigste fietst! Daar gaat het tenslotte om!

Uiteraard is elektrische ondersteuning mogelijk op een driewielfiets. Dat maakt het fietsen soms net iets makkelijker.

Driewielfietsen uitproberen?

Voor onze winkel ligt een zeer groot en rustig parkeerterrein, waar je de driewielfietsen kunt uitproberen, zonder dat je hiervoor de weg op moet. Dat is wel zo prettig en veilig! Wanneer het goed en vertrouwd voelt dan kun je uiteraard ook de weg op en een blokje om fietsen.


Veelgestelde vragen

Voor wie is de driewielfiets geschikt?

De driewielfiets is geschikt voor mensen die minder goed balans hebben of mensen die het gewoon fijn vinden om met drie wielen te fietsen.

Is het fietsen op een driewielfiets moeilijk?

Nee fietsen op een driewielfiets is niet moeilijk, mits je een goede driewieler hebt. Het fietsen op een driewieler / trike moet veilig en prettig aanvoelen. Je merkt dit aan het feit dat je er zo op wegrijdt, je aandacht bij het verkeer kan houden en niet hoeft na te denken over het rechtop houden van je fiets. De driewielfietsen die we bij Abeona verkopen zijn niet moeilijk om op te fietsen. Kom vooral proberen!

Is de driewielfiets om te bouwen naar een elektrisch driewielfiets?

Het is zeker mogelijk om de driewielfiets elektrisch te maken. Hierbij kunnen wij je goed adviseren.

Is het mogelijk dat mijn aangepaste fiets wordt vergoed vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo)?

Het is mogelijk dat jouw aangepaste fiets wordt vergoed vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo). Of de gemeente jouw aangepaste fiets daadwerkelijk gaat vergoeden vanuit de Wmo is afhankelijk van jouw situatie. De regels binnen de Wmo verschillen per gemeente. Wij kunnen je goed adviseren over hoe je een eventuele Wmo aanvraag met betrekking tot jouw aangepaste fiets zo effectief mogelijk aanpakt.

Waarom zijn er driewielfietsen / trikes die laag bij de grond zitten?

Hoe lager en breder, hoe stabieler. De bekende ouderwetse hoge smalle driewielfietsen slaan makkelijk om. Rijden er op is een griezelige ervaring, zeker wanneer je evenwichtsgevoel en reactievermogen niet zo geweldig zijn. Daarom verkopen wij ook driewielfietsen die laag bij de grond zitten. Die rijden veel fijner!

Is het mogelijk om de driewielfiets uit te proberen?

Ja het is zeker mogelijk om de driewielfiets uit te proberen. Voor onze winkel ligt een zeer groot en rustig parkeerterrein, waar je kunt fietsen, zonder dat je hiervoor de weg op moet. Dat is wel zo prettig en veilig! Wanneer het goed en vertrouwd voelt dan kun je uiteraard ook de weg op en een blokje om fietsen.


Maak online een afspraak